Outdoor classrooms, wavy sidewalk, concrete rainwater channel, and playground.
Outdoor classrooms, wavy sidewalk, concrete rainwater channel, and playground.

press to zoom
Outdoor classrooms, wavy sidewalk, concrete rainwater channel, and playground.
Outdoor classrooms, wavy sidewalk, concrete rainwater channel, and playground.

press to zoom
The amphitheatre became the lunch spot during the construction process, and is well-used by classes.
The amphitheatre became the lunch spot during the construction process, and is well-used by classes.

press to zoom
Outdoor classrooms, wavy sidewalk, concrete rainwater channel, and playground.
Outdoor classrooms, wavy sidewalk, concrete rainwater channel, and playground.

press to zoom
1/14
NORMA ROSE POINT ELEMENTARY

CLIENT: VANCOUVER SCHOOL DISTRICT
STAGE: COMPLETE

DESIGN WITH: JONATHAN LOSEE LTD.
LOCATION: VANCOUVER, BC

Our design for this school ground channelled its supernatural location next to the spectacular temperate rainforest of Pacific Spirit Park. The goal: to transform the natural systems of the school’s surroundings into opportunities for play and learning. On rainy days, a system allows kids to follow rainwater from the rooftop, through the playgrounds, out to a biofiltration swale and eventually into the park. When the sun shines, a human sundial reveals itself. The biofiltration swale doubles as usable teaching and curriculum space, bringing the dream of this design full circle—education in nature, and nature as educator.