Maximizing the running areas with undulating hills.
Maximizing the running areas with undulating hills.

press to zoom
Maximizing the running areas with undulating hills.
Maximizing the running areas with undulating hills.

press to zoom
A story circle for smaller, quieter gatherings.
A story circle for smaller, quieter gatherings.

press to zoom
Maximizing the running areas with undulating hills.
Maximizing the running areas with undulating hills.

press to zoom
1/10
LAURA SECORD ELEMENTARY

CLIENT: VANCOUVER SCHOOL DISTRICT
STAGE: COMPLETE

DESIGN WITH: JONATHAN LOSEE LTD.
LOCATION: VANCOUVER, BC

Laura Secord Elementary boasts something unexpected for a school with very limited field space: outsized achievements in track and field. So with the goal of creating more usable play space on a very small site and with a limited PAC budget, we took inspiration from this and ran with it. The simple act of adding waves and slight undulations to the track transformed it to double as a play feature. A small concrete amphitheatre doubles as a warm-up and training zone. Today, on a site that previously saw kids only using a fraction of the space, kids spread all across the schoolyard enjoying creative—and highly active— play.